Blog

Fotoepilacija muškaraca – Sve prednosti uklanjanja dlačica

06/08/2020

Fotoepilacija muškaraca je sve traženiji tretman kako u svetu, tako i kod nas.

Kako se rešiti upornih dlačica, ranijih godina “mučilo” je samo dame. Ideal mačo muškarca je opisivan sa grubljom kožom, ožiljcima i obaveznim dlakama na telu.

Vremenom, došlo je do promene trendova. Samim tim i u poimanju savršenstva lepote. Slika modernog muškarca, danas, ne podrazumeva samo urednu garderobu, već i negovan izgled i zdravu kožu. Ne čudi što stavljanje reči “muškarac” i “uklanjanje dlačica” u istu rečenicu više ne izgleda nimalo čudno.

Zapravo, sve veći broj pripadnika jačeg pola se odlučuje da delimično ili u potpunosti ukloni dlake sa tela. Bez obzira da li je razlog za to estetske ili higijenske prirode, aktivno bavljenje sportom ili nešto sasvim treće, fotoepilacija je najbolje rešenje.

Fotoepilacija muškaraca donosi brojne prednosti

Klasične metode uklanjanja dlačica, voskom ili brijačem, apsolutno su neprikladne. Ne samo da su nefunkcionalne i ne daju željene rezultate, već postoji veliki rizik od iritacija. Srećom, ove neželjene efekte možete izbeći. Zahvaljujući IPL tehnologiji razvijena je revolucionarna metoda. Muškarci mogu bez strepnje i bola da se reše problema upornih dlaka.

Fotoepilacija muškaraca

Fotoepilacija muškaraca ima brojne benefite. Pre svega, ona sprečava prekomerno znojenje i pojavu ružnih mrlja na odeći. Znoj ima direktnu vezu sa mirisom tela, jer je rezultat bakterija koje ga “razbijaju”. Kada uklonite dlake ispod pazuha, smanjuje se i zarobljeni miris.

Takođe, olakšava aktivno bavljenje sportom. Tako fotoepilacija pazuha poboljšava brzinu u vodi, jer smanjuje trenje. Dok je fotoepilacija nogu naročito značajna za bicikliste. Naime, prisutnost dlaka na nogama kod njih rizikuje da stvori problem higijene, a sa njim i nastanak rana. Još jedna praktična posledica glatkih nogu jeste efikasnija masaža pre i posle treninga.

Ukratko, uvek postoje dobri razlozi za bezbedno otklanjanje dlaka sa tela. Upravo takva je IPL tehnologija na kojoj se zasniva fotoepilacija. Što potvrđuju i svedočanstva brojnih muškaraca koji su posetili jedan od preko 1.000 centara lepote No+Vello.

Kako se izvodi fotoepilacija?

Zahvaljujući uređaju poslednje generacije koji koristi pulsirajuću svetlost omogućeno je ciljano delovanje na melanin u dlaci. Pri čemu ne postoji opasnost da će svetlosni snop “napasti” melanin prisutan u koži. Fotoepilacija muškaraca je potpuno neinvazivna i bezbolna metoda koja dovodi do dugotrajnog rezultata.

Za razliku od drugih, ona zahteva i kraći period pripreme. Odnosno, potrebno je samo 48 sati izbegavati sunčanje. Takođe, ne treba koristiti fotosenzitivne lekove, niti agresivne proizvode na koži.

Fotoepilacija muškaraca

Prvi korak jeste određivanje stanja kože. U centru lepote No+Vello sve konsultacije i tretmani obavljaju lekari obučeni po standardima španske frašize, koja se zasluženo nalazi na 1. mestu u svetu. To znači da se po dolasku obavlja detaljni pregled kože. Na osnovu njega se određuje intenzitet svetlosnog snopa, koji odgovara klijentu, tj. boji njegove kože, debljini dlake i stepenu maljavosti.

Zatim, sledi profesionalno čišćenje i tretiranje regije kontaktnim gelom lagane formule koji pomaži u sprečavanju iritacije ili abrazije tokom delikatnog postupka uklanjanja dlačica. Da bi se po završetku sesije nanosila specijalna krema za regeneraciju.

Leto je pravo vreme da svoje telo dovedete do savršenstva, zato zakažite fotoepilaciju u centru lepote No+Vello.