Blog

Fotoepilacija pazuha

29/07/2020

Fotoepilacija pazuha je pravo rešenje kako za dame, tako i za jači pol.

Leto je mnogim ženama asocijacija za lepršave haljine, majice bez rukava i, naravno, bikinije. Da biste u ovim komadima odeće izgledale savršeno nije dovoljno da vam oni dobro stoje, već i da vaša koža bude negovana i lepa. Ne čudi što je tokom omiljenog godišnjeg doba glavno pitanje: “kako se rešiti upornih dlačica”, posebno u predelu pazuha i prepona.

Međutim, trajno otklanjanje dlaka ispod pazuha sve više privlači pažnju i muškarcima. Zapravo, ono se smatra potrebom, a ne trendom savremenog doba. Razlozi za to su brojni. Jednima je važna njegova estetska strana. Drugi navode da se manje znoje. Dok se treći rešavaju neprijatnog mirisa.

Zašto je fotoepilacija najbolji izbor za svakog?

Predeo ispod pazuha nije poželjno depilirati voskom. Mnogi se okreću brijačima. Nažalost, statistički podaci pokazuju da brijanje dlaka ispod pazuha u 50 odsto slučajeva se završi posekotima. Rizik od povrede se povećava gotovo svakog dana, jer efekti ove vrse otklanjanja dlaka traju najviše dva dana.

Iako su bezbolne, depil kreme su napravljene od supstanci koje površinski uništavaju dlaku. Pa imaju isto dejstvo kao i brijači. Svakako, ne treba zaboraviti da su alergije i osipi česti pratioci njihove upotrebe.

Pojedine pripadnice lepšeg pola pribegavaju čupanju dlaka pincetom. Što je veoma bolno, pa i rizično.

Fotoepilacija pazuha

Srećom, postoji fotoepilacija pazuha kojom se sprečava nastanak svih ovih problema. Dok su rezultati trajni. Tako da tokom cele godine nećete morati da brinete o dosadnim dlakama ispod pazuha.

Fotoepilacija pazuha ima blagotvorni efekat na kožu

Regija pazuha je najosetljiviji deo na telu. U ovoj zoni nalazi se mreža limfnih čvorova i žlezda. Zbog toga postoje i brojne predrasude vezane za trajno uklanjanje dlaka. Ipak, stručnjaci se slažu, a i istraživanja su potvrdila, da je fotoepilacija pazuha potpuno bezbedna metoda, bez ikakvih negativnih posledica. Pa se ona preporučuje i kod upale folikula dlake i kod uraslih dlačica.

IPL tehnologija (Intense pulsed light), na kojoj se zasniva, predstavlja najnapredniji sistem. Umesto koherentnog jednoličnog snopa, ona emituje talase različite dužine. Na taj način delikatno i neagresivno deluje ciljano na folikul dlake, prilagođavajući se boji kože, debljini dlake i stepenu maljavosti.

Istovremeno, intenzivna pulsirajuća svetlost stimuliše kolagen. Poboljšava teksturu, odnosno kompaktnost kože. Krajni rezultat je ne samo trajno uklanjanje dlačica, već i glatka i zategnutija koža.

Da li je fotoepilacija pazuha dostupna kod nas?

Zahvaljujući centru lepote No+Vello i u našoj zemlji se vrši fotoepilacija Nomasvello. U pitanju je španski brend koji je zasluženo poneo titulu franšize No1 u svetu.

Procedura se izvodi najsavremenijim uređajima opremljenim rashladnim sistemom, koji smanjuje osećaj toplote, čineći tretman bezbolnim. Dok jedinstveni sun&safe mod skraćuje vreme pripreme, tj. moguća je i fotoepilacija preplanule kože.

Fotoepilacija pazuha

U centru lepote No+Vello poštuju se strogi protokoli franšize. Te se sve metode izvode uz prethodnu konsultaciju i od strane kvalifikovanih lekara koji imaju licencu za rad matične kompanije.

Posetite centar lepote No+Vello i uverite se sami zašto su baš našem timu poverenje dali brojni zadovoljni klijenti.

One Comment
  1. […] Fotoepilacija pazuha kod muškaraca predstavlja revolucionarni tretman kojim se trajno ukljanjaju dlačice sa ovog dela tela. […]

Comments are closed.