Blog

Fotoepilacija prepona

15/07/2020

Fotoepilacija prepona je najbolje rešenje za uporne dlačice.

U praistorijsko doba čitavo telo čoveka bilo je prekriveno dlakom koja ga je štitila od hladnoće. Evolucija je donela brojne promene u građi. Pa se i broj dlaka, vremenom, drastično smanjio. Kao razlog za to navode se hormoni između polova. Dok druga teorija ističe da je smanjena maljavost posledica globalnog otopljavanja.

Bez obzira koji je razlog, otklanjanje dlaka oduvek je izazivalo veliku pažnju društva. Pre svega, smatra se pitanjem higijene. Mada, u pojedinim krajevima sveta i kulturoškom obavezom.

Sa pojavom toplih dana problem postaje naročito izražen. Brijanje, čupanje, depiliranje – svaka metoda oduzima vreme. Da bi se već u narednim danima pojavile crne tačkice koje kvare lepotu tela, posebno u predelu bikini zone. Koža u ovom delu tela veoma je nežna, pa otklanjanje dlaka zahteva delikatniji pristup.

Srećom i za to postoji rešenje, a to je fotoepilacija prepona.

Zašto se fotoepilacija prepona izdvaja od drugih metoda?

Fotoepilacija prepona vrši se primenom pulsirajuće svetlosti visokog intenziteta. Zapravo, IPL tehnologija je prvobitno korišćena za lečenje vaskularnih stanja i oboljenja oka. Ubrzo je otkriven njen blagotvorni efekat na kožu, kao i moćno dejstvo na dlake.

Tretman se izvodi posebnim aparatom koji ciljano deluje na pigment u dlaci. Apsorbovana svetlost se pretvara u toplotu, koja se, pak, prenosi na zidove dlake. Na taj način oštećuje njen koren i onemogućava dalje funkcionisanje.

Fotoepilacija prepona

S obzirom da se emituje širok spektar svetlosnih talasa, a ne samo jedne talasne dužine, omogućen je individualni pristup u tretiranju dlačica. Odnosno, jedino ova tehnika se prilagođava svakom klijentu posebno. Što je jedna od prednosti koje fotoepilaciju izdvajaju od drugih.

Da li je fotoepilacija prepona bolna?

Verovali ili ne, fotoepilacija prepona je najmanje bolan tretman. Ujedno, i najbezbedniji, jer je priznat u estetskoj medicini.

Naime, upotreba brijača ne samo da daje kratkoročne rezultate, već postoji rizik od posekotina, koje mogu da dovedu do infekcija. Nije redak slučaj da brijanje izazove upalni proces, urastanje dlaka. Klasično depiliranje prepona je veoma bolno. Takođe, ono sa sobom nosi brojne opasnosti. Pojava alergije, iritacije, otoka, opekotina, samo se neke od negativnih posledica, koje su mnoge žene iskusile.

Sve ove neželjene efekte možete izbeći ako se odlučite za fotoepilaciju prepona. Svetlosni talas prodire dovoljno duboko da pokaže svoje dejstvo, a opet ne toliko da bi oštetio dublje slojeve kože i žlezdane strukture. Kako fotoepilacija Nomasvello koristi najsavremeniju tehnologiju koja ima specijalni sistem hlađenja, Sub Zero Intense, osećaj toplote je minimiziran. Samim tim, čitav postupak je neinvanzivan i, po oceni klijentkinja, prijatan.

Upravo zbog visokog stepena sigurnosti, što je naročito važno za ovaj deo tela, mnoge žene se odlučuju za trajno otklanjanje dlačica putem pulsirajuće svetlosti.

Može li fotoepilacija ove regije da se vrši bilo kad?

Dolaskom leta većina dama traga za odgovorom na pitanje: “kako se rešiti upornih dlačica sa prepona”. Pravu revoluciju u tome donela je fotoepilacija. Razlog leži u činjenici da, sada, ne morate da čekate hladne dane kako biste se zauvek oslobodile dlaka.

Fotoepilacija prepona

Zahvaljujući posebnom sun&safe modu omogućena je fotoepilacija preplanule kože. Njime se smanjuje vreme koje je potrebno za pripremu. Tako da sa sunčenjem možete prekinuti samo 2 dana pre tretmana. Isti vremenski period važi i nakon. Umesto da čekate da prođu 2 nedelje, za samo 48 sati možete ponovo da uživate u sunčevim zracima.

Drage dame, ako želite da izgledate savršeno u bikiniju posetite centar lepote No+Vello. Radeći po čuvenoj španskoj franšizi koja zauzima prvo mesto u svetu, fotoepilacija prepona je stigla i u našu zemlju!