Blog

Kako se jednom za svagda rešiti upornih dlačica?

09/06/2020

Kako se rešiti upornih dlačica? Pitanje koje su sve žene makar jednom u životu postavile. Mada ga, danas, sve češće čujemo i sa usana jačeg pola.

Problem maljavosti oduvek je bio aktuelan. O tome potvrđuju istorijski podaci na Herstovom i Ebersovom papirusu koji govore o tehnikama uklanjanja dlaka sa tela. Žene u Starom Rimu su se oslobađale dlaka pomoću specijalne metalne pincete ili paste napravljene od zmijskog otrova i krvi slepog miša. Dok su u Egiptu i muškarci skidali dlake sa tela kremom koja je sadržala ulje, ušećereni med, limunov sok i mlevene ptičije kosti.

Stav o nežnoj, glatkoj koži zadržan je do današnjih dana, postavši mnogo više od modernog trenda. Zapravo, otklanjanje dlaka sa tela za mnoge predstavlja standard lične higijene. Ne čudi što smo spremni da se podvrgnemo različitim, često bolnim, metodama kako bi postigle željeni cilj. Nažalost, njihovi rezultati su kratkotrajni.

Imajući ovo u vidu centar lepote No+Vello vam daje odgovor na pitanje: “kako se rešiti upornih dlačica”.

Kako se rešiti upornih dlačica? Izaberiti najučinkovitiju metodu

Razvoj kozmetologije i tehnologije stvorio je mogućnost za trajno uklanjanje dlačica. Odnosno, razvijena je epilacija IPL tehnologijom.

U pitanju je metoda koja se zasniva na pulsirajućoj svetlosti visokog intenziteta. Prvobitno je korišćenja za lečenje vaskularnih stanja, oboljenja oka, kao i za podmlađivanje lica (fotopodmlađivanje). Da bi 1997. godine istraživanje pokazalo da uspešno otklanja čak 92 odsto dlaka sa tela.

Kako se rešiti upornih dlačica

Fotoepilacija je neinvanzivan tretman sa trajnim dejstvom. Svetlost širokog spektra ciljano deluje na folikul dlake. Na taj način onemogućava njen ponovni rast. S obzirom da se emitovani talasi prilagođavaju boji kože, debljini dlake i stepenu maljavosti, možemo slobodno da kažemo da je ovo idividualna metoda. Samim tim i jedinstvena.

Za razliku od drugih tretmana, IPL tehnologijom nikada ne nastaju upalni procesi na koži, kao ni alergijske reakcije. Stručnjaci naglašavaju da je reč o najbezbednijem trajnom otklanjanju dlaka.

Da li je moguće trajno otkloniti dlake sa bilo kog dela tela?

Iako je fotoepilacija nogu i prepona najtraženija, tretman se može sprovesti na bilo kom delu tela, bez ikakvih rizika.

Dodatna prednost ogleda se u mogućnosti primena bilo kada u toku godine. Odnosno, učinkovita je i na osunčanoj koži, jer aparat poseduje mod, kojim se reguliše intenzitet svetlosti. Pri tome se koristi poseban gel koji omogućava svetlosnom talasu da prepozna melanin iz dlake, a ne iz kože kako bi delovao isključivo na folikul.

Sama procedura traje veoma kratko, a broj tretmana zavisi od tipa kože, jačine i boje dlake, kao i od brzine rasta.

Da li je trajno ukljanjanje dlačica dostupno u našoj zemlji?

Odgovor na pitanje: “kako se rešiti upornih dlačica” pronaći ćete u centru lepote No+Vello koji posluje po vodećoj franšizi u svetu.

Naime, španska kompanija Nomasvello je osnovana 2007. godine. Za samo jednu deceniju stekla je priznanje franšize br. 1, proširivši se u 16 zemalja i preko 1.000 centara. Jedan od njih upravo je No+Vello. Za razliku od klasičnih metoda uklanjanja dlačica, fotoepilaciju u ovom estetskom centru izvode isključivo lekari koji ima licencu za rad na aparatu. Što znači da su prošli obuku na nivou Nomasvello franšize.

Kako se rešiti upornih dlačica

Centar lepote No+Vello se izdvaja od drugih ne samo jedinstvenim, najmodernijim tretmanima i vrhunskim eskpertima, već i po čestim akcijama za klijente. Svakako, ne treba zanemariti i činjenicu da vas ovde čeka i najpovoljnija cena epilacije.

Dočekajte leto spremni, posetite još danas No+Vello!

4 Comments
  1. […] narušava ujednačenost osunčane kože. Ne čudi što sve veći broj žena postavlja pitanje: “kako se rešiti upornih dlačica” u letnjem […]

  2. […] leta većina dama traga za odgovorom na pitanje: “kako se rešiti upornih dlačica sa prepona”. Pravu revoluciju u tome donela je fotoepilacija. Razlog leži u činjenici da, sada, […]

  3. […] Kako se rešiti upornih dlačica, ranijih godina “mučilo” je samo dame. Ideal mačo muškarca je opisivan sa grubljom kožom, ožiljcima i obaveznim dlakama na telu. […]

  4. […] naročito izražen tokom leta. Upravo u tom periodu i veći broj muškaraca postavlja pitanje: “kako se rešiti upornih dlačica”. Posebno u predelu pazuha i grudi. Ne čudi što se trudimo da ih na razne načine […]

Comments are closed.