Blog

Pripremite kožu za leto

08/07/2020

Pripremite kožu za leto kako biste mogle da uživate u najlepšem godišnjem dobu.

Svima je dobro poznato da lepota dolazi iznutra. Međutim, koliko vas je svesno da je ta izjava, zaista, tačna? To znači da u svakom trenutku moramo voditi računa o svojoj koži, a posebno u toplim danima.

Leto je za mnoge omiljeni period. Leškarenje na prelepoj plaži, opuštanje uz zvuk talasa i, naravno, topli dodir sunčevih zraka – samo su neke od uspomena koje sa nestrpljenjem iščekujemo da ponovo doživimo. Nažalost, nagli skok temperature i pojačano dejstvo sunčevog zračenja deluju stresno za čitav organizam, pa i kožu. Svakako, treba imati u vidu da leto donosi i opekotine nastale usled nepažnje ili prekomernog sunčanja, dehidriranost, ali i iritaciju i pojavu akni.

Zbog toga vam centar lepote No+Vello skreće pažnju da pripremite kožu za leto.

Pripremite kožu za leto, podarite joj dodatnu dozu hidratacije

Suva koža nije isključivo zimski problem. Vlažnost je potrebna tokom čitave godine. Zato je njeno obezbeđivanje prvi korak kada razmatrate kako da pripremite kožu za leto. Time ćete omogućiti ne samo normalno funkcionisanje kože, već ćete sprečiti i preranu pojavu znakova starenja. Jer, nemojte da zaboravite da je sunce “krivac” za čak 90 odsto bora.

Pripremite kožu za leto

Dovoljnu hidrataciju kože postićićete, pre svega, promenom rutine u higijeni. Stručnjaci savetuju da izbegavate duge kupke, ma koliko vam predstavljale uživanje nakon napornog dana. Razlog za to jeste da one ubrzavaju skidanje zaštitnog sloja. Samim tim, koža postaje izloženija negativnim efektima spoljašnje sredine. Umesto izležavanja u kadi, neka tuširanje mlakom vodom postane vaša dnevna navika. Na taj način podstičete mikrocirkulaciju i koža dobija dovoljno kiseonika.

Kako je koža lica prva na udaru štetnim efektima sunca, neophodna joj je pravilna nega. Kozmetika za revitalizaciju kože No+Vello sadrži revitalizujući serum za lice sa vitaminom C, ampule sa vitaminom C i masku sa vitaminom C. Njihova jedinstvena formula garantuje dovoljni nivo hidratacije. Ujedno, ima antioksidativno i revitalizujuće dejstvo. Ona vraća blistavost koži nakon izlaganja sunčevim zracima i sprečava pojavu depigmentacije.

Kako se rešiti upornih dlačica u toku leta?

Ništa ne kvari lepotu tela, kao sitne crne tačkice koje najavljuju pojavu dlačica. Bez obzira koliko vremena i novca izdvojile za njihovo otklanjanje one se ponovo pojavljuju.

Srećom, i za ovaj problem postoji rešenje, a to je fotoepilacija. U pitanju je revolucionarna metoda koja se zasniva IPL (Intense pulsed light) tehnologiji. Pulsirajuća svetlost visokog intenziteta dolazi u vidu talasa različitih dužina čime je omogućeno ciljano delovanje na svaku dlaku i svaki tip kože, uključujući i osunčanu. Ne morate brinuti da ste zakasnile sa trajnim otklanjanjem dlaka.

Naime, fotoepilacija preplanule kože vrši se zahvaljujući posebnom sun&safe modu. Pomoću posebnog gela, aparat prepoznaje samo melanin iz dlake, a ne i iz potamnele kože. Ne postoji opasnost od opekotina i oštećenja kože.

Pripremite kožu za leto

Pripremite kožu za leto, posetite centar lepote No+Vello. Jedino u njemu možete uraditi fotoepilaciju i pronaći No+Vello preparate španske kompanije Nomasvello. Jer, ovaj beauty salon upravo posluje po njenoj franšizi koja je opravdano zauzela prvo mesto u svetu po pitanju nege i estetike.

One Comment
  1. […] Tokom zime najveća opasnost dolazi od hladnog vetra, mraza, ali i preterano zagrejenih prostorija, koje se ne provetravaju redovno. Svi ovi faktori deluju stresno na kožu, dovodeći do dehidratacije. Sa pojavom prvih toplih dana naophodno je da pripremite kožu za leto. […]

Comments are closed.