Blog

Regeneracija kože – Najbolja kozmetika za obnavljanje kvaliteta kože

22/07/2020

Regeneracija kože je veoma važan korak u nezi.

Svima je poznato da su oči ogledalo duše. Ipak, mnogi su saglasni da je, zapravo, lice najlepši deo našeg tela. Na njemu se oslikavaju sve naše emocije i raspoloženje. Ono krije naše uspomene i srećne trenutke. Ujedno, lice je posebno sredstvo komunikacije, koje prvo primetimo prilikom upoznavanja sa nekim. Ne čudi što se svako od nas trudi da sačuva njegovu prirodnu lepotu. Da bi u tome uspeli koža lica mora da ima ujednačen ten, bez tragova nesavršenosti i nečistoće.

Iako koža ima moć da se u proseku na svakih 27 dana regeneriše, to ne znači da joj nije potrebna dodatna nega za regeneraciju. Naročito ako se ima u vidu da žene godišnje na lice nanesu preko 5 kg make-up proizvoda.

Zašto je važna regeneracija kože?

Koža je najveći, a samim tim i najizloženiji organ. To znači da je prva na udaru negativnih faktora iz spoljašnje sredine, koji prete da naruše njeno funkcionisanje.

Tokom zime najveća opasnost dolazi od hladnog vetra, mraza, ali i preterano zagrejenih prostorija, koje se ne provetravaju redovno. Svi ovi faktori deluju stresno na kožu, dovodeći do dehidratacije. Sa pojavom prvih toplih dana naophodno je da pripremite kožu za leto.

Regeneracija kože

Međutim, i u svima omiljenom godišnjem dobu ne trebate da zaboravite na dodatnu negu. Naime, uživanje u suncu ostavlja traga. Nepažnjom, dolazi do većeg isušivanja, samim tim i oštećenja kože. Što za posledicu ima pojavu sivkastog tena, bora, ožiljaka od opekotina, pa i većih kozmetičih problema. Stručnjaci naglašavaju da je regeneracija kože vaše ulaganje u budućnost. Time čuvate ne samo svež i mladolik izgled, već i celokupno zdravlje.

Regeneracije kože počinje iznutra

Izgled naše kože je velikim delom uslovljen genetikom. Ipak, presudni uticaj na nju ima životni stil. Počev od ishrane, fizičke aktivnosti, pa do toga koliko smo izloženi stresu – svaka, čak i najmanja, svakodnevna rutina se odražava na koži.

Zato je obezbeđivanje dovoljne hidratacije prvi korak u regeneraciji. Pre svega, neophodno je da unosite najmanje 2 litre vode dnevno, a u letnjim mesecima i više. Vrlo brzo videćete kako ova mala promena donosi boljitak vašem licu, čineći ga sjajnijim i blistavijim.

Zatim, ishrana ima ključnu ulogu. Za regeneraciju je posebno preporučljivo konzumiranje zelenog čaja, limuna, cimeta… Dok trebate izbegavati hranu bogatu šećerima, ugljenim hidratima i mastima, jer je ona uzročnik mitisera, akni i ostalih zapaljenja. Biće vam potrebna pomoć najboljeg tretmana protiv akni.

Regeneracija kože – Koja je najbolja kozmetika za regeneraciju kože?

Na tržištu postoje brojni preparati za regeneraciju kože. Među njima se posebno izdvaja No+Vello kozmetika. U pitanju je španski brend koji je lider za podmlađivanje kože i trajno otklanjanje dlačica. Što potvrđuju brojne nagrade i zvanična titula Franšiza No1 u svetu.

Regeneracija kože

Pored jedinstvene IPL tehnologije zahvaljujući kojoj je moguća fotoepilacija preplanule kože, No+Vello je razvio čitavu liniju proizvoda za negu kože. Kozmetika za regeneraciju kože sadrži hidroaktivnu emulziju za lice i telo. Lagana formula ima umirujući efekat i regeneriše oštećenja na koži, ali i sprečava pojavu bora. Dok smanjuje strije i ožiljke. Ujedno, štiti je od ultraljubičastih zraka i dejstva drugih spoljašnjih agenasa.

Za potpunu regeneraciju obavezna je i redovna upotreba hidroaktivne maske sa aloe verom koja pospešuje dermis i epidermis da generišu novo tkivo. Takođe, ima moć da istovremeno hrani i hidrira vašu kožu.

Sačuvajte svežinu i lep izgled svoje kože tokom čitave godine, posetite centar lepote No+Vello. Ovde vas čeka najbolja kozmetika za regeneraciju, kao i najpovoljnija cena epilacije koja se izvodi po čuvenoj franšizi No+Vello i od strane iskusnih licenciranih lekara.

One Comment
  1. […] i izboru pravih preparata. Međutim, čak i kada je čišćenje lica svakodnevno, a hidratacija i regeneracija kože besprekorni, za očuvanje mladalačkog izgleda neophodna vam je pomoć profesionalnih tretmana. […]

Comments are closed.